Disruptieve innovatie – het anders doen – in combinatie met nieuwe technologie; dat is de expertise van Business Innovation Campus de Gasfabriek, waar Aime gevestigd is. Op deze interessante voedingsbodem zet Aime haar kennis over Artificial Intelligence (met in het bijzonder machine learning) en big data in om, samen met organisaties die in de distributie voorzien, nieuwe oplossingen te bedenken en te ontwikkelen voor de klant van onze klant.

De eerste stap is daarbij bewustwording. Want wat hebben Artificial Intelligence en Big Data nu eigenlijk voor toegevoegde waarde voor hedendaagse organisaties? En wat gaat de impact van deze technologie zijn op mijn baan? En op de samenleving als geheel? Pas op het moment dat de kans van de technologie enigszins duidelijk begint te worden, kan er hands-on worden gewerkt aan nieuwe, innovatieve oplossingen.

Precies om deze bewustwording te creëren heeft Aime de workshop Artificial Intelligence & Big Data ontwikkeld. Maandelijks zijn bezoekers welkom om meegenomen te worden en te ervaren wat de technologie voor kansen biedt. Naast deze maandelijkse sessies wordt de workshop ook op locatie gegeven.

Wie deze kans met beide handen heeft aangegrepen, is een groep bezoekers van de Belastingdienst. Zij waren vandaag op bezoek in Deventer om onze workshop te volgen. Maar dat deden we niet alleen. Nee: ook andere technologieën, zoals blockchain, kwamen aan bod, in workshops gegeven door de startups die in die technologie gespecialiseerd zijn.

We kijken terug op een interessante dag. Dank aan de organisatie en… graag tot ziens!