Business bouwen rondom nieuwe technologie – dat is de kracht van de startups van Business Innovation Campus de Gasfabriek. Samen met overheid, onderwijs, studenten en ervaren ondernemers worden innovatieve proposities neergezet en verder doorontwikkeld.

Dat onderwijsinstellingen daar een grote rol in spelen bleek donderdag tijdens de Technologie Inspiratiedag van Saxion. Voor studenten Small Business & Retail Management uit Deventer en Enschede werden er door de Gasfabriek-ondernemers verschillende workshops neergezet.

Aime nam de studenten mee in de wondere wereld van Artificial Intelligence & Big Data.

De Inspiratiedag werd plenair afgetrapt door trendwatcher en technopreneur Willem Poterman, die vanuit zijn ervaring bij onder meer Apple nieuwe technologieën in de gaten houdt en toepast. Met zijn platform HanzeNet verbindt hij bezitters van zonnepanelen die onderling energie kunnen verhandelen.

Ook startups Coinversable, Tijdlab en Autraq gaven workshops over blockchain, virtual reality, augmented reality en Internet of Things. Ervaren ondernemers vanuit de Gasfabriek legden de studenten het verschil uit tussen ‘traditionele’ incrementele innovatie en disruptieve innovatie.

We kijken terug op een geslaagde dag!